Samen sterk!

Samen sterk!
meester, 11 meisjes en 16 jongens

zondag 30 augustus 2009

Een reuze beamer werd geplaatst!



Zonnewering komt er aan...!

Niet gevreesd voor een super-zonnig najaar. De grote dakvensters van de klas worden voorzien van zonnewerende rolgordijnen. Fijn, fijn, fijn...!

De klas krijgt stilaan vorm.

Intussen zijn alle dozen uitgepakt. De boeken werden door Eef netjes genummerd en gekaft. Flink karwei! Dank je wel. Nu liggen ze reeds klaar te wachten op de vijfde klassers. De kapstokkenrij werd aangepast. Ook werd er gedacht hoe we gemakkelijk de schooltassen op de gang kunnen laten. Een extra rek brengt de oplossing. Prikborden werden bijgeplaatst. Verder komen er nog enkele kasten bij. Voor een bord wordt er nog gezorgd. En dan zijn we bijna startensklaar...!
"Joepie...we zitten op de zolder!"
Zaterdagmorgen kwamen verschillende nieuwsgierige leerlingen en ouders al een kijkje nemen naar hun nieuwe klas. Alhoewel de klas nog maar voor de helft in orde gesteld was, waren de reacties positief. Ieder zag het wel zitten met zesentwintig leerlingen in de zolderklas. Alvast bedankt voor jullie bezoekje.



De vloerbekleding was vrijdagmiddag dan eindelijk hersteld. We kunnen beginnen met het opzetten van de klas. Oei...! Waar krijgen al deze spullen nu een nieuwe plaats?



vrijdag 21 augustus 2009

Frans leren doen we dit schooljaar opnieuw met de methode Bien Sûr van Eventail Junior.
Hier kun je als ouder of als leerling alvast een kijkje nemen.













Het vijfde leerjaar krijgt dit schooljaar zijn plaats in de zolderklas (vorig schooljaar 6de leerjaar) . Alles werd intussen verhuisd. In afwachting van de herstelde vloerbedekking en nog wat extra kasten, kan er voorlopig nog niet aan de verdere inrichting van het klaslokaal begonnen worden.

Het aftellen kan inderdaad nu reeds beginnen. Nog een tiental dagen en de start van een nieuw schooljaar staat voor de deur.


Een vijfentwintigtal leerlingen starten op 1 september in het vijfde leerjaar. Misschien toch nog wat afwachtend wat dit allemaal zal brengen. Maar hopelijk toch erg nieuwsgierig naar het nieuwe schooljaar. Voor het eerst een nieuwe taal aanleren. Dit hoort vast tot één van de nieuwe uitdagingen.