Samen sterk!

Samen sterk!
meester, 11 meisjes en 16 jongens

zaterdag 31 oktober 2009

op maandag 15 oktober
samen met het 6de leerjaar naar de tentoonstelling 27 x Europa / domein Beisbroek

(Fototoestel liet het helaas afweten, vandaar zijn de foto's in nood met de gsm genomen.)



http://picasaweb.google.com/mannigood/27XEuropaGsm#

verslagje van de dag

Op 15-10-2009 gingen het 5de en het 6de leerjaar van meester Manfred, jufrouw Lobke en meester Michiel naar de tentoonstelling 27 maal Europa in Brugge. In de namiddag gingen we naar het domein Beisbroek. We gingen met de bus. Toen we in de tentoonstelling aankwamen keken we eerst naar een diashow over de 85-jarige opa Tuur. Hij had in 1950 een reis gemaakt door alle landen die toen in Europa samenwerkten. Dat was vlak na de 2de wereldoorlog. Hij zag dat het allemaal puinhoop was. Hij dacht toen: ik wil dat er nooit meer oorloog is. In 2000 maakte hij nog eens een reis door alle landen van Europa.
Hij nam foto’s maar plots liet hij ze vallen. Hij kon ze wel nog allemaal bij elkaar leggen, maar hij wist niet meer van welk land het was. Dus moesten wij er achter zien te komen welk land het is. Dat deden we door opdrachten te doen op een blad. Die gingen natuurlijk over allerlei landen. Er stonden buiten allemaal borden met alle informatie over de landen die we nodig hadden. Eens een opdracht opgelost, dan mochten we een foto bekijken. We moesten de hele tijd heen en weer lopen. Ik ben bijna een 1kg vermagerd. Het land van ons groepje (Ewout, Michiel, Renee, Cedric en ik) was het Verenigd Koninkrijk. Op het laatste mocht iedereen op een ster onze wens voor Europa opschrijven. Daarna mochten we die in de vijver gooien. Over de middag aten we onze boterhammen op. We kregen ook allemaal een gratis cola of een fruitsapje!

In de namiddag gingen we naar het bos domein Beisbroek.
Daar moesten we ook in groepjes verdeeld worden. Ik zat bij Iron, Maxime en Silke.
Degene die mocht kiezen, kreeg blaadjes om op te schrijven.
Het waren opdrachten die we onmogelijk in een hele middag konden doen.
We kozen een boom, nl. een zomereik. We moesten de omtrek meten met een touw.
Eerst moesten we schatten hoe hoog de boom was en dan met een hoogtemeter de hoogte van de boom meten. Met de hoogtemeter was wel nogal moeilijk. Je moest op een afstand staan waar je door de hoogtemeter de top kon zien. Dan moest je meten hoever je van de boom stond en + je eigen lengte doen. We schatten dat hij 17,5 meter was. Hij was, toen we gemeten hadden, 17 meter en 44 centimeter. We gingen toen verder tot aan de varens. Daarvan mochten we een blad van aftrekken.
We moesten dan aan de achterkant van het blad kijken en dan zagen we precies sporen die allemaal in een rijtje stonden. Toen hebben we nog een stukje gewandeld tot aan de bus. Eenmaal in school terug hadden we een toffe uitstap achter de rug.

Yanni Van Eeckhoutte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten